söndag 23 november 2014

BARF och veterinärbesök

Den senaste tiden har Simba haft problem att bajsa (för att vara rakt på sak). Det blev så illa härom dagen att vi var tvungna att åka akut in till veterinär - Simba skrek och hade otroligt ont! :( Veterinären var jättetrevlig och hjälpsam och vi fick veta att vi skulle fortsätta ge laxerande vilket vi hade gett i ca ett dygn redan. Vi fick även veta om hans hjärtfel och vad vi skulle kolla efter utifall det blev värre. Hon var dock snabb med att berätta att det kanske aldrig blir värre, så vi skulle inte oroa oss i onödan.

Vi fick en sele och koppel då vi glömt att ta med Simbas vanliga. Det blev en rosa sele och ett likadant flexikoppel som vi redan har. Detta, ihop med gammal mat och Simbas gamla sele skänker vi bort då vi inte behöver det. :)

Kan säga att han misstogs för att vara tik flera gånger ;)

Hur som helst var det inte förrän igår som Simba äntligen fick igång tarmarna igen! Varför? Jo för vi började med BARF. Vi besökte försäljaren i fredags för att få information och ett matschema för vår lille pojk. Det slutade med att vi kom hem med 7 kg Rigtig hundemad ihop med fiskolja och vitaminpulver, haha! Vi blev över 500 danska kronor fattigare, men nu ska i alla fall Simba leva på komage i 5 dagar (två redan avklarade) och sedan börjar det riktiga matschemat med massa "gott". Behöver jag säga att han älskar det?

Simba har aldrig varit matglad och åt ofta inte upp maten som erbjöds när han var på torrfoder. Nu äter han upp varje gång och ser så mycket fram emot matdags! Han gör alla tricks i världen bara han får sin mat efteråt - det är inte vanligt för en tibbe! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar