måndag 4 maj 2015

Frisk hund!

Simba visade sig inte vara förstoppad eller liknande. Det var faktiskt hans ena testikel (som aldrig föll ner när han var ung) som hade snurrat sig och i princip slagit knut på sig själv. Den hade svullnat till storlek med en tennisboll och var helt lilasvart istället för att vara hudfärgad och lika liten som en tumnagel. Den opererades bort och Simba fick smärtstillande som tyvärr visade sig ge fler bieffekter än vad det var till nytta. Han kunde inte kissa och vi var tvungna att åka till veterinären tre dagar i rad för att tömma blåsan. Han blev röntgad och vet kollade med ultraljud för att se så inget blockerade urinröret. Hon hittade såklart inget - men vi fick konstaterat att både rygg, höfter och leder såg bra ut!

Redan en dag efter vi slutade med medicinen blev allt bra. Simba slutade gnälla 24/7 och vi fick en god natts sömn. Det gick inte lång tid förrän Simba började kissa igen och springa runt som om han inte alls hade blivit opererad nyligen. :)


Det var en ren slump att Simba fick den vård han fick. Det hade varit luft och möjligtvis en tarm bakom tarmen med "förstoppning" som visade något på röntgen och hade det inte varit så hade veterinärerna aldrig öppnat upp lillgubben för att upptäcka den svullna testikeln. Vi är extremt tacksamma och riktigt glada för Fasanvejens dyreklinik! De höll öppet för oss på en röd dag och på en lördag när de egentligen har stängt bara för att hjälpa Simba. Underbart! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar