torsdag 23 oktober 2014

Varför du bör skaffa en omplaceringshund

Hundar är underbara i alla former och storlekar och visst kan en valp vara helt oemotståndlig, men tänk på saken en extra gång - det kan finnas liv där ute att rädda. En omplaceringshund är en hund som antingen farit illa i sitt hem, en hund som inte "tillhör" någon, eller helt enkelt en hund vars ägare helt enkelt inte längre kan ta hand om den. Genom att adoptera en omplaceringshund räddar du ett liv som annars kanske skulle slockna allt för tidigt.

Inte nog med att du räddar ett liv, du slipper också den jobbiga valptiden! Just det, du behöver inte springa ut hela tiden med hunden för att den ska kunna utföra sina behov och du slipper trasiga möbler eller kläder när valpens tänder kliar. Du slipper helt enkelt träna hunden helt från början när du adopterar en omplaceringshund. Skönt, inte sant? ;)

Men låt oss tänka tillbaka på det med att rädda liv igen, för det är ju trots allt det viktigaste. I vissa fall, som exempelvis med Simba, är det inte bara honom vi hjälper utan även hans familj. Ägare som av någon orsak inte kan ha kvar sin älskade hund blir dig evigt tacksam om du öppnar upp ditt hem och ditt hjärta för deras fyrfotade vän. Du gör därmed en god gärning och får en ny bästa vän - två flugor i en smäll, med andra ord!

Heja ni som tar emot omplaceringshundar! /Simba

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar